Родопски музикален фестивал става световноизвестен…

 

Meadows in the Mountains се провежда в изключително красивата местност в Родопите до българското село Полковник Серафимово, област Смолян. На 850 метра над морското равнище и на един хвърлей от границата с Гърция фестивала процъфтява в музикално, културно и артистично разнообразие. Подкрепяйки ъндърграунд музиката, той демонстрира еклектичен микс от таланти на едно наистина красиво място.

Събитието възниква като семейна традиция

От самото си начало Meadows остава уникално интимен фестивал, създаден от един от братята Sasse, който визуализира идеята по време на своите посещения в дома на пенсионираните си в България родители. Damian Sasse е прекарал 90-те години на миналия век потопен в рейв вълната на остров Ибиса, където е преживял някои от най-емблематичните партита по това време.

Damian и брат му Bеnji поканили 50 от най-добрите си приятели – диджеи, продуценти, промоутъри, музиканти и любители на денс музиката, за да направят пътуване от Великобритания до отдалечения български планински връх. Прекарали 3 дни в миксиране на плочи и спрели само, за да напълнят бензиновия генератор. Оттогава насам фестивалът събира гости от всички краища на Европа, САЩ, Австралия и отвъд.

Zero waste политика

Без пластмаса в планинатаТази година фестивалът стартира нова инициатива с бутилки от неръждаема стомана Meadows за намаляване на пластмасовите отпадъци. От всеки продаден билет за фестивала, 10 евро се даряват на различните благотворителни и общински проекти, които Meadows подкрепя, както и за принос към  различни екологични цели. Около 1 милион пластмасови бутилки за напитки се продават в света всяка минута.

„Ние изповядваме zero waste политика. Което означава, че на поляните няма да откриеш никаква пластмаса за еднократна употреба. Молим те да се включиш активно, като донесеш със себе си прибори за многократна употреба, канче или бутилки за вода, платнени торбички, и най-вече – да не оставяш нищо след себе си в планината! Нека уважаваме Родопите, за да ни посрещат още много години все така магични и уютни!“

Събитието предлага разнообразие от музикални стилове, така че всеки да намери по нещо за себе си. Но Meadows е нещо много повече от музикален фестивал. Даже изобщо не е музикален фестивал.

Meadows е споделено преживяване, период на безвремие, в който всички заедно творят, рушат и пак творят. Всеки край е ново начало, и всяко начало – край. Тук ще откриете уроци, медитации, уъркшопи, игри, пърформънси, мини сесии по Таро четене, танцова медитация и още… Посетителите могат да се насладят на образователни разговори от вдъхновяващи учители и лидери, йога практики и дори какаови церемонии…

Свободно придвижване на тялото и духа

Това не е фестивал, на който отивате заради имената на музикалните изпълненители. Идеята е да се чувствате свободни и да може да циркулирате между сцените, без план и дори бегла идея кой е зад пулта – оставате там, където ви е хубаво.

Meadows In The Mountains  продължава да расте, докато успява да се запази интимен; красивото бягство от реалността, музикално разнообразие и свободния дух са пленили сърцата на посетителите на фестивала, както и на медиите, които споделят следното:

The Telegraph – “Meadows In The Mountains комбинира духа на Glastonbury and Burning Man”

The Guardian – “Разположени в тихата, зелена природа на Родопите, сутрините са благословени всеки ден с мъглата, която се плъзга над пейзажа. Добре подбраният line-up привлича интереса на всеки, който гледа към ъндърграунд сцената„

Suitcase Magazine – „Толкова странен и прекрасен, искаме да остане по този начин. Така че помнете: вземете само най-добрите хора – или не казвайте на никого…„

The Ransom Note – „Доста е трудно да се намери преживяване, което е толкова различно, уникално или което може да предизвика чувство за новост и недокоснаост в наши дни. Meadows in the Mountains е това, което ни пренася в нещо друго, нещо диво.“

Meadows намира своето място и до световни фестивали в следните класации:

Vogue – Top 5 Under The Radar Festivals 2019

Conde Naste – The Best Festivals in the World list 2018

Festicket – Festival of the Future Award Winner – Best Location 2018

The Guardian – #1 Top 10 Europe’s Most Spectacular Festival Locations 2017

Everfest – #27 Top Festivals in the World 2017

The Metro – Top 10 best European Festivals list 2016

Датите за тазгодишното издание са от 4 до 7 юни 2020г., билетите започват от 159 евро, а пълна информация може да получите на сайта на фестивала.

Прочетете за най-големия музикален фестивал на брега на морето в Барселона.